Soort evenement
Rondleiding
Docent(en)
Curator Cedric Gobeil
Datum
26 juli 2021
Tijd
14.00 uur
Locatie
Online (Zoom)
Prijs
€ 17,50 voor donateurs & studenten
€ 22,- voor niet-donateurs

Of als onderdeel van het totaal Deir el-Medina pakket (https://huisvanhorus.nl/rondleiding/juli-2021-maand-van-deir-el-medina/)

In Turijn (Italië) bevindt zich Museo Egizio, het oudste museum ter wereld gewijd aan de oud Egyptische cultuur én de grootste collectie van Egyptische antiquiteiten buiten Egypte. Al bijna 200 jaar lang in het Museo Egizio een van de leidende partijen in het vergroten van onze kennis van het Oude Egypte in samenwerking met Egyptische autoriteiten en partners. Het museum brengt deze wereld tot leven door middel van onderzoek, conservering en tentoonstellingen.
Op maandag 26 juli, 2 uur bieden Huis van Horus en Museo Egizio u een online rondleiding gewijd aan de collectie van Deir el-Medina. Een van de curators van het museum, Cédric Gobeil, zal deze virtuele rondleiding verzorgen. Tijdens de rondleiding krijgt u de kans om de objecten van de werkmannen van Deir el-Medina te ontdekken, onder andere de artefacten uit het graf van Kha, een van de grootste schatten van het museum. We nodigen u uit voor deze unieke rondleiding om meer te leren over deze artefacten en de mensen die ze hebben gemaakt.

Op de dag van de rondleiding zult u van ons de link voor de Zoom-meeting toegestuurd krijgen.