Soort evenement
Zomercursus
Docent(en)
Lonneke Delpeut (PhD kandidaat)
Datum
Zaterdag 27 juli 2024
Tijd
10:30-16:45 uur
Locatie
Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Prijs
Gratis voor donateurs!

€ 25,- voor niet-donateurs
€ 10,- voor studenten

We zijn verheugd om, samen met Stichting Mehen, een zomercursus over Egyptische kunst aan te kondigen, gegeven door Lonneke Delpeut! Deze workshop is GRATIS voor onze donateurs. Huis van Horus-donateurs kunnen de korting exclusief via de onderstaande link ontvangen.

Tijdens deze cursus wordt onderzocht hoe Egyptische afbeeldingen zijn opgebouwd: wat precies wordt weergegeven, maar ook wie, wanneer en waar is afgebeeld. Daarna wordt de rol van de scènes onder de loep genomen om te begrijpen waarom ze zijn gemaakt.

Na een pauze wordt de inhoud van de afbeeldingen besproken. Welke thema’s zijn te herkennen en welke algemene, specifieke en aanvullende kenmerken zijn te onderscheiden? Vervolgens wordt ingegaan op de weergave van de inhoud, zoals proporties, gebruik van ruimte, details en vorm. Tot slot komt de referent van de afbeeldingen aan bod: wie, wanneer of waar is afgebeeld en hoe kan identiteit worden aangeduid? Vijf verschillende manieren om dit te doen worden behandeld.

Wees welkom op zaterdag 27 juli voor een inspirerende en leerzame dag vol Egyptische kunst in het Rijksmuseum van Oudheden!

Deelname aan de workshop is exclusief toegangsprijs van het museum, te betalen bij de kassa.