Menu

Cursussen en Seminars

Schriftelijke cursus Middel-Egyptisch voor beginners

Een korte cursus van 8 lessen als introductie op het hiërogliefenschrift

Huis van Horus

Huis van Horus is dé organisatie voor Egyptologie in Nederland. Sinds 2007 organiseert Huis van Horus lezingen, seminars en cursussen, en reizen naar Egypte en egyptologische collecties in binnen- en buitenland. De stichting heeft een non-profit-karakter en met het batig saldo worden egyptologische projecten ondersteund.

Nieuws

Reizigersgraffiti in de tempel van Dendur

Esther de Groot-Snepvangers over de 19-eeuwse reizigersgraffiti in de tempel van Dendur

Ondernemende marktvrouwen in het Oude Rijk

Nicky van de Beek over marktvrouwen in Oude Rijks mastaba scènes

De naos-stèle van Nebnetjeroe

Nico Staring over de bijzondere stèle van Nebnetjeroe uit Sakkara

Huis van Horus

Stichting Huis van Horus is een organisatie voor egyptologie in Nederland en Vlaanderen. Met het batig saldo uit lezingen, cursussen, seminars en reizen worden jaarlijks egyptologische en archeologische projecten gesteund. Sinds de oprichting in 2007 heeft Huis van Horus al meer dan € 20.000 kunnen doneren.

 

Huis van Horus biedt op diverse locaties in Nederland cursussen en seminars aan over het Oude Egypte, zowel in eigen beheer als voor HOVO-instellingen. Onze docenten zijn specialisten op het gebied van de Oudegyptische taal, kunst en cultuur. Tot onze kernactiviteiten behoren ook excursies en reizen. Zo neemt Huis van Horus u mee naar Egyptische collecties in Europa en op reis naar Egypte.

 

Huis van Horus organiseert maandelijks lezingen. Deze vinden plaats in Leiden (Rijksmuseum van Oudheden), Den Haag (Museum Meermanno) en Amsterdam (Allard Pierson Museum). De lezingen worden verzorgd door vooraanstaande egyptologen en omvatten onderwerpen vanaf de Predynastische periode tot de moderne tijd.

 

Huis van Horus publiceert ieder jaar Ta-Mery: het enige Nederlandstalige tijdschrift over het Oude Egypte. Internationaal gerenommeerde egyptologen publiceren hierin de nieuwste resultaten van lopend onderzoek: o.a. onderzoek dat door Huis van Horus financieel mede mogelijk gemaakt wordt.

 

Donateurs ontvangen Ta-Mery gratis. Ook ontvangt u korting op deelname aan onze activiteiten. Donateur worden?

 

Donaties aanvragen voor egyptologische projecten. Aanvragen worden eens per kwartaal behandeld.

https://huisvanhorus.nl/