Soort evenement
Rondleiding
Docent(en)
Ben van den Bercken
Datum
12 april 2024
Tijd
11:00 uur
Locatie
Allard Pierson, Oude Turfmarkt 127-129, 1012 GC Amsterdam
Prijs
€18,50 voor donateurs
€24,50 voor niet-donateurs

Sta oog in oog met individuen uit het oude Egypte die zich bijna 2000 jaar geleden in realistische portretten lieten vereeuwigen…

Op 12 april zal Ben van den Bercken, conservator Collectie Egypte en Soedan bij het Allard Pierson, een rondleiding verzorgen door de tentoonstelling Oog in oog – De mensen achter mummieportretten. Ben nam deel aan verscheidene opgravingen in Egypte en is samensteller van deze oogverblindende expositie, die maar liefst 38 mummieportretten van over de hele wereld omvat.  Naast voorwerpen uit de collectie van het Allard Pierson zijn meesterwerken te zien uit het Louvre, het J. Paul Getty Museum en andere internationale collecties. Wie lieten zich vereeuwigen in deze levensechte portretten en waarom? Leer alles over de totstandkoming, functie en impact van de mummieportretten tijdens deze leerzame rondleiding. Om de middag goed af te sluiten, drinken we na afloop een drankje met elkaar in het museumcafé.

Prijs donateurs = €18,50
Prijs niet-donateurs = €24,50

Genoemde prijzen zijn inclusief een drankje na de rondleiding en exclusief het entreeticket en de tentoonstellingstoeslag van € 5*.
Dit i.v.m. verschillende kortingskaarten (Museumjaarkaart, Vriendenloterij, ICOM, Rembrandtkaart, etc.)

Aanmelden is mogelijk tot 5 april a.s.

*De toeslag is eenmalig en is geldig voor elk vervolgbezoek aan de tentoonstelling.