Soort evenement
Cursus
Docent(en)
Yagmur Koyuncu
Datum
1 mei - 10 juli
Tijd
19.00 - 21.00
Locatie
Online (Zoom)
Prijs
€ 99,- voor donateurs
€ 115,- voor niet-donateurs

Cursus Middelegyptisch voor beginners

Het oude Egypte behoort tot de vroegste schriftculturen ter wereld. Rond 3000 v.Chr. ontstond het hiërogliefenschrift dat zich gedurende drie millennia verder ontwikkelde. De oude Egyptenaren beschouwden het Middelegyptisch – taal en schrift van het Middenrijk (ca. 2140–1650 v.Chr.) – als de klassieke taalfase. Dit was ook het officiële schrift dat gebruikt werd op de muren van tempels en tombes. Het hiërogliefenschrift werd na jarenlang onderzoek ontcijferd in 1822. Dit onderzoek begon al in de middeleeuwen.

In deze online cursus krijgt u een inleiding in het Middelegyptisch. In 10 lessen maakt u kennis met de basisgrammatica van deze taalfase en leert u hoe de Egyptische taal werkt. Ook leert u over de geschiedenis van Egypte en kunt u de namen van farao’s herkennen op objecten in het museum. Aan het einde van de lessenreeks gaan we op excursie naar het Koninklijke Museum van Kunst en Geschiedenis in Brussel. Hier kunt u uw kennis in de praktijk toepassen door het lezen van stèles in het museum.

Data
1 mei, 8 mei, 22 mei, 29 mei, 5 juni, 12 juni, 19 juni, 26 juni, 3 juli, 10 juli. De datum van de excursie naar Brussel zal tijdens de cursus vastgelegd worden. Van iedere les zullen opnames gemaakt worden die op een later moment teruggekeken kunnen worden in geval van afwezigheid.

Prijs
€ 99,- voor donateurs
€ 115,- voor niet-donateurs

De genoemde prijs geldt voor 10 online lessen. Voor een meerprijs van € 15 neemt u deel aan een verdiepende les in het KMKG Brussel (incl. toegang tot vaste collectie, exclusief vervoer naar Brussel)

Voor wie?
Deze cursus is in principe bedoeld voor beginners. Voor deelname is geen voorkennis van het hiërogliefenschrift vereist. Ook als u als eens eerder een cursus Middelegyptisch hebt gevolgd en uw kennis van de grammatica wilt bijwerken, kunt u de cursus volgen.