Soort evenement
Online Workshop
Docent(en)
Dora Goldsmith
Datum
26 juli 2020
Tijd
14:00 - 17:00 uur
Locatie
Online (Zoom)
Prijs
€ 20,- voor donateurs
€ 25,- voor niet-donateurs

Wij organiseren deze workshop in samenwerking met Stichting Archeologisch Erfgoed Luxor.

GEANNULEERD: We hopen in de toekomst de workshop ‘live’ aan te bieden, zodat de geuren van het mummificeren ook daadwerkelijk ervaren kunnen worden.

Leer meer over het zintuig ‘reuk’ in het Oude Egypte, en specifiek over het mummificatie proces! Tijdens deze online workshop leert u alles over de geuren die de mummificatiekamers en graven definieerden, en over de verschillende geuren waarmee de Oude Egyptenaren na hun dood omringd wilden worden. De workshop duurt ongeveer drie uur en wordt gegeven door Dora Goldsmith, een expert op het gebied van geuren in het Oude Egypte.

In het eerste uur leert u alles over de achterliggende gedachten en symboliek van de  ingrediënten die bij het mummificatie proces gebruikt werden. Tijdens het tweede uur krijgt u aan de hand van verschillende geurinstallaties meer inzicht in de materialen. De ingrediënten worden gepresenteerd op leisteenplaten, waar u visueel van kunt genieten via de camera. Hierbij leert u alles over de betekenis van elk ingrediënt voor de Oude Egyptenaren en waarom juist deze ingrediënten gebruikt werden bij de mummificatie. De workshop wordt afgesloten met een Q&A waarin er ruime gelegenheid is om vragen te stellen.

Na afloop van de workshop ontvangt u een leuke quiz om uw kennis over de geurwereld van het balsemen te testen.

Let op: de voertaal van deze workshop is Engels.