Soort evenement
Reis
Docent(en)
Nicky van de Beek MA, Vibeke Berens MA
Datum
Eind februari/begin maart 2024
Tijd
Locatie
Midden-Egypte
Prijs
Volgt binnenkort

Road trip door Midden-Egypte

Na het succes van de themareis Thebaanse kunstenaars onderneemt Huis van Horus een nieuw avontuur naar het land van de farao’s! In het voorjaar van 2024 reizen wij af naar authentiek Midden-Egypte.

Onze road trip start in de metropool Caïro, aan de voet van de piramiden van Giza. Dan volgen we de rivier de Nijl naar het zuiden. Reis buiten de gebaande paden en ontdek piramiden, tombes, tempels en archeologische plekken waar bijna geen toeristen komen.

De reis voert door de Westelijke Woestijn naar de Fajoem-oase, waar we slapen onder een adembenemende sterrenhemel. Bewonder de kleurrijke muurschilderingen van de rotsgraven van Beni Hassan en geniet van een wijds uitzicht over de Nijlvallei. Bezoek de wereldberoemde stad Amarna, waar overblijfselen van rotstombes, tempels en paleizen herinneren aan een tumultueuze tijd onder ketterkoning Achnaton.

Stap in de duistere catacomben van Tuna el-Gebel met haar honderden begraven dierenmummies. Verwonder je aan een gigantisch fort uit de vroegdynastieke tijd en mijmer weg in de mystieke tempelzalen van Abydos en Dendera. Geniet tot slot van imponerende oudheden in Luxor: het culturele hart van Egypte. Een zeiltocht op een traditionele felucca mag niet ontbreken.

Terwijl we het land doorkruisen maken we kennis met de Egyptische gastvrijheid, gastronomie en eeuwenoude geschiedenis. Ga je mee op avontuur in authentiek Egypte?


Reisdata: 12 dagen in eind februari/begin maart. Uitgebreid dagprogramma en prijzen worden spoedig bekend gemaakt.

Interesse om deel te nemen? Laat het ons weten via info@huisvanhorus.nl.