Soort evenement
Reis
Docent(en)
Nicky van de Beek MA, Vibeke Berens MA
Datum
25 november - 4 december 2022
Tijd
Locatie
Egypte
Prijs
Donateurs Huis van Horus: € 2.195,-
Niet-donateurs: € 2.345,-

Genoemde prijzen zijn op basis van een tweepersoonskamer; de toeslag voor een eenpersoonskamer is € 140,-

NB Dit arrangement is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal aantal deelnemers 20. 

– INSCHRIJVING GESLOTEN –

Themareis Thebaanse kunstenaars
Reis mee met Huis van Horus naar het land van de farao’s! In 10 dagen leert u alles over de Thebaanse kunstenaars: bewonder de fraaie tombe van Nefertari, leer hiërogliefen tekenen in het Ramesseum en bezoek de onlangs gerestaureerde graven van twee edelen in Dra Abu el-Naga. Ga mee op excursie naar de imposante tempel van Seti I in Abydos en de kleurrijke Hathortempel in Dendera, en verken de Nijlvallei te paard. Inclusief een bezoek aan een lopende opgraving (o.v.b.). Deze avontuurlijke reis eindigt aan de voet van de piramiden tussen verbluffende Egyptische schatten in het nieuwe Grand Egyptian Museum (mits geopend). Een ervaring om nooit te vergeten! 

Reis van dag tot dag
Vrijdag 25 november
Het avontuur kan beginnen. ‘s Middags vliegt u vanaf Amsterdam via Caïro naar de luchthaven van Luxor, waarna u naar het gezellige Nile Valley Hotel wordt gebracht.

Zaterdag 26 november
Op naar de Oostoever! Laat u verwonderen door de imposante architectuur van het Karnak tempel-complex en de oude tempel van de godin Moet. Verken na de lunch de Nijloever met een facultatieve tocht te paard of per kameel. Na het diner komt u tijdens een avondlezing alles te weten over het vakmanschap van de Thebaanse kunstenaars.

Zondag 27 november
In de ochtend brengt u (o.v.b.) een exclusief bezoek aan het TT45 Project van de Leiden University Mission to the Theban Necropolis: een lopend conservering- en onderzoeksproject onder leiding van dr. Carina van den Hoven in een prachtig gedecoreerde Thebaanse tombe. Geniet hierna van de verbluffende reliëfs in de Tombes van de Edelen. Al dat moois prikkelt de creativiteit: volg ‘s middags een workshop tekenen in het Ramesseum, de dodentempel van krijger-farao Ramses II. 

Maandag 28 november
Op naar de Vallei der Koningen, dat door de Arabieren Biban-el-Muluk (de poorten der koningen) wordt genoemd. In kleurrijk beschilderde tombes diep onder de grond vonden vele beroemde farao’s uit het Nieuwe Rijk hier hun laatste rustplaats. Hoogtepunt is uw bezoek aan het kathedraal-achtige graf van Seti I: een van de langste, diepste en mooist versierde graven in de Vallei der Koningen. U sluit de dag af uitkijkend over de Nijlvallei op de terrassen-tempel van koningin Hatsjepsoet. 

Dinsdag 29 november
Aangekomen in de Vallei der Koninginnen staat u versteld van het beeldschone graf van Nefertari, door Ramses II gebouwd als eerbetoon aan zijn favoriete koningin. Volg na de lunch in de voetsporen van de kunstenaars van de koningsgraven in het arbeidersdorp Deir el-Medina. Geniet tenslotte tijdens een facultatieve zeiltocht met een felucca van een verkoelend briesje op de Nijl. 

Woensdag 30 november
Roadtrip! Vandaag gaat u op pad buiten Luxor. Stap in de minivan en rijd mee naar de imposante tempel van Seti I in Abydos en de kleurrijke Hathor-tempel in Dendera, waar u zelfs een heuse crypte kunt bezoeken. Bij terugkomst in het hotel lonkt het zwembad voor een verkoelende duik…

Donderdag 1 december
De ochtend is ter vrije besteding. Struin door de smalle straten van de souk en scoor een sierlijke Arabische lamp of kleurig geweven tapijt, die niet mis zouden staan in een sprookje van Duizend-en-één-nacht. ‘s Middags stapt u het vliegtuig in naar Caïro en geniet u tijdens het diner van een adembenemend uitzicht op de eeuwenoude piramides. 

Vrijdag 2 december
Verwonder u aan de schatten van Toetanchamon en andere fenomenale artefacten in het gloednieuwe Grand Egyptian Museum, het grootste archeologische museum ter wereld. Mocht het GEM nog niet zijn geopend, is er nog genoeg moois te zien in het Egyptisch Museum aan het Tahrirplein. Een bezoek aan de piramiden en de sfinx mag niet ontbreken. 

Zaterdag 3 december
Vandaag verlaat u het Giza-plateau voor een excursie naar de beroemde archeologische vindplaats Saqqara. Van de trappiramide van Djoser en Oude-rijks mastaba’s tot de Nieuwe-rijks tombes van Maya en Horemheb: in deze necropool maakt u een tijdreis door eeuwen Egyptische geschiedenis. 

Zondag 4 december
Het avontuur zit erop. Na het ontbijt wordt u per transfer teruggebracht naar de luchthaven van Caïro, waar het vliegtuig al klaar staat. Tijdens de vlucht laat u alle indrukken van deze onvergetelijke reis inwerken! 

Verzorging
Ga onbezorgd op reis. U verblijft 9 nachten op basis van volpension (logies, ontbijt, lunch en diner) in het Nile Valley Hotel & Restaurant in Luxor en in het Pyramids Valley Boutique Hotel (of soortgelijk) in Giza. 

Inbegrepen

 • Vluchten Amsterdam – Luxor, Luxor – Caïro en Caïro – Amsterdam
 • Visum
 • Maaltijden
 • Airport transfers
 • Vervoer tijdens excursies
 • Entreegelden, waaronder toegang tot de graven van Seti I en Nefertari
 • Overnachtingen in het Nile Valley Hotel & Restaurant in Luxor en in het Pyramids Valley Boutique Hotel (of soortgelijk) in Giza
 • Reisbegeleiding door Nicky van de Beek en Vibeke Berens

Niet inbegrepen

 • Facultatieve excursies, te weten een rit te paard/per kameel, feluccatocht en toegang tot de piramide van Cheops. Interesse in optionele excursies kan ter plekke worden aangegeven
 • Reis- en annuleringsverzekering (zelf af te sluiten)
 • Fooien

NB De genoemde prijzen zijn ter indicatie en kunnen onderhevig zijn aan wijziging, afhankelijk van de energieprijzen.

Aanbetaling
Bij aanmelding voor de Egypte reis vragen wij u om een eerste termijn/voorschot van € 100,- via bovenstaande knop te betalen. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Er is maximaal ruimte voor 20 deelnemers. Uw aanmelding is pas definitief als u het voorschot heeft betaald.

Mocht de betaling via de website niet lukken, mailt u dan naar info@huisvanhorus.nl

Na uw aanmelding en ontvangst van uw voorschot, ontvangt u van ons binnen een week via e-mail een factuur. Hierin vragen wij u om de tweede termijn van € 500,- binnen 14 dagen aan ons over te maken. Het restant dient u 8 weken voor de vertrekdatum, dus vóór 25 september, over te boeken.