Soort evenement
Excursie
Docent(en)
Eva Cornelisse (PhD-kandidaat Universiteit Leiden)
Datum
20 augustus 2022
Tijd
8.30 - 20.30
Locatie
Tour & Taxis, Brussel
Prijs
€ 100,- voor donateurs
€ 115,- voor niet-donateurs

Inclusief 2e-klas retourticket met de IC-Brussel trein Leiden Centraal/Rotterdam Centraal - Brussel Noord, reisbegeleiding en entree voor de expositie. Exclusief vervoer in Brussel.

Het is eveneens mogelijk de excursie zonder treinreis te boeken, mailt u hiervoor naar info@huisvanhorus.nl. Kosten bedragen:
€ 30,- voor donateurs
€ 45,- voor niet-donateurs

In geval van annulering aan de zijde van de deelnemer, vindt er geen restitutie van de excursiekosten plaats.

Excursie naar “Toetanchamon, zijn tombe en zijn schatten” in Brussel

Honderd jaar na de ontdekking in de Vallei der Koningen gaat de graftombe van Toetanchamon opnieuw open.. in Brussel!

Reis met Huis van Horus naar het zuiden en laat u in de interactieve tentoonstelling Toetanchamon, zijn tombe en zijn schatten meevoeren door het legendarische verhaal van de Egyptische koning én archeoloog Howard Carter. Treed (letterlijk) de schatkamer van de jonge farao binnen en kijk mee over de schouder van Carter als hij de vrijwel ongeschonden tombe opent… Bewonder honderden reproducties van adembenemende koninklijke schatten, waaronder het legendarische gouden dodenmasker. Ter plekke ontvangt u uitleg van Eva Cornelisse over de objecten en de ontdekking van één van de grootste archeologische vondsten uit de geschiedenis.

Programma

Om 8.30 voert de Intercity u vanaf Leiden CS via Rotterdam richting het zuiden, waar u na een ontspannen treinreis van 2,5 uur uitstapt op het perron van Brussel Noord. De expositieruimte bevindt zich op ca. 20 minuten wandelen (of 7 minuten met de bus) van het station.

De rest van de middag is ter vrije besteding. Pak een terrasje op de Grote Markt en geniet van de prachtige gildehuizen, ga winkelen in de sfeervolle Sint-Hubertusgalerijen of maak een wandeling door de historische wijk Zavel. Smul van een zak Vlaamse friet voor de trein u rond 18.00 uur weer terug brengt naar Leiden.

Aanmelden is mogelijk tot en met 4 augustus.