Soort evenement
Stedentrip
Docent(en)
Datum
16 t/m 18 juni 2023
Tijd
Vrijdagochtend t/m zondagavond
Locatie
Kopenhagen, Denemarken
Prijs
€ 699,- voor donateurs
€ 759,- voor niet-donateurs

Toeslag eenpersoonskamer is € 300,-

Helaas is deze stedentrip geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen

Stedentrip Farao’s en Vikingen

Kopenhagen: stad van kleurrijke huizen, Deens design en sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Breng deze zomer met Huis van Horus een bezoek aan de baanbrekende tentoonstelling Amarna: City of the Sun God over de opkomst en ondergang van de oude Egyptische stad Akhetaten. In Kopenhagen gaan moderniteit en historie arm in arm. Treed in de voetsporen van de Vikingen en laat je verrassen door de fraaie Deense architectuur.

Programma

Vrijdag 16 juni
Al vroeg in de ochtend zet je voet op Deense bodem. Er volgt een korte transfer naar het hotel in hartje centrum, waarna de stedentrip echt kan beginnen. Na de lunch maak je een reis door de tijd in het Nationalmuseet: het grootste cultuurhistorische museum van Denemarken. Naast een Egyptische collectie verwonder je je hier niet alleen aan vondsten uit het Vikingtijdperk, maar ook middeleeuwse schatten en beeldende kunst vanaf de Renaissance tot heden. Na afloop van het welkomstdiner is het tijd om te borrelen in een van de vele knusse wijnbars die Kopenhagen rijk is.

Zaterdag 17 juni
Vergaap je op de zaterdagmorgen aan 3500 jaar kunst en geschiedenis in de iconische Ny Carlsberg Glyptotek. Hoogtepunt vormt het bezoek aan de tentoonstelling Amarna: City of the Sun God. Tijdens een rondleiding vertelt de conservator over het korte en turbulente leven van deze stad, die kort na de dood van ketterkoning Achnaton werd verlaten. Voorwerpen uit de eigen collectie gaan vergezeld van bruiklenen uit het buitenland – waaronder musea in New York, Parijs en Berlijn. Daarnaast brengen 3D-reconstructies de stad en haar fascinerende geschiedenis tot leven. Strijk na het museumbezoek neer op het terras van Nyhavn en bewonder de gekleurde voorgevels van de oude havenpanden. Ontdek tot slot Kopenhagen vanaf het water door mee te varen op een rondvaartboot, waarbij vakwerkhuizen, statige paleizen en uitbundige kerktorens de revue passeren.

Zondag 18 juni
De zondag is ter vrije besteding. Kopenhagen is een van de groenste steden van Europa: perfect voor een lange stadswandeling. Struin door de koninklijke kasteeltuinen van Slot Rosenborg of zoek Deense hygge (gezelligheid) op tussen de foodtrucks op Refshaleøen. Haal je modehart op in winkelwandelstraat Strøget met haar authentieke boetiekjes vol vintage parels en designer items. Een ritje in een houten achtbaan uit 1914 in sprookjesachtig park Tivoli mag niet ontbreken. Of duik in de Deense gastronomie: van smørrebrød tot haute cuisine, culinair Kopenhagen heeft het allemaal. In de avond brengt de Cityhopper je weer naar Amsterdam.

Verzorging
Het verblijf omvat twee overnachtingen in Go Hotel Saga op basis van logies en ontbijt. De kamers hebben een privébadkamer en zijn van alle gemakken voorzien. Dit moderne hotel bevindt zich in hartje Kopenhagen op een steenworp afstand van de Glyptotek, het Nationalmuseet en de Tivolituinen. 

CO2-compensatie
Huis van Horus is zich bewust van de belasting van deze vliegreis op het milieu. Daarom compenseren wij de CO2-uitstoot van elke geboekte vlucht via Trees for All.

Inbegrepen

  • Retourvlucht Amsterdam – Kopenhagen met KLM
  • Airport transfers
  • Twee overnachtingen in Go Hotel Saga, inclusief ontbijtbuffet
  • Welkomstdiner op de aankomstdag
  • Entreegelden tot de Ny Carlsberg Glyptotek (incl. rondleiding) en het Nationalmuseet
  • Rondvaart
  • Reisbegeleiding
  • Compensatie CO2-uitstoot via Trees for All

Niet inbegrepen

  • Niet genoemde maaltijden
  • Reis- en annuleringsverzekering (zelf af te sluiten)

Aanbetaling
Aanmelden is mogelijk tot zaterdag 13 mei. Bij aanmelding voor de stedentrip vragen wij om een voorschot van € 100,-. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Er is maximaal ruimte voor 15 deelnemers. De aanmelding is pas definitief als het voorschot is betaald. Mocht de betaling via de website niet lukken, mail dan naar info@huisvanhorus.nl. Na aanmelding en ontvangst van het voorschot, ontvangen deelnemers van ons binnen een week via e-mail een factuur. In deze mail wordt gevraagd om het restantbedrag binnen 14 dagen aan ons over te maken.

*Bovenstaand programma is onder voorbehoud van wijzigingen.