Soort evenement
Stedentrip
Docent(en)
Datum
22 t/m 24 juni 2024
Tijd
-
Locatie
Hannover en Hildesheim
Prijs
Donateurs: € 475
Niet-donateurs € 570,-

* Toeslag van/naar Amsterdam: € 10, upgrade 1e klas: € 30
** Inclusief eenpersoonskamer in Hannover. Toeslag eenpersoonskamer Hildesheim: € 109

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 1 juni!

Stedentrip Schatten van het Oude Rijk: Egypte in Hannover en Hildesheim

Ervaar de charme van Hannover en Hildesheim tijdens onze excursie vol culturele ontdekkingen! Verken de egyptologische collecties van twee toonaangevende musea, waarbij het Oude Rijk centraal staat. Geniet daarnaast van de unieke sfeer die beide steden te bieden hebben. Dwaal door de kronkelende straatjes, bewonder de historische architectuur en proef van de lokale keuken. Deze stedentrip belooft een perfecte mix van cultuur, geschiedenis en Duitse gastvrijheid. 

Programma

Zaterdag 22 juni
Om 8:36 uur vertrekt onze trein vanuit Amersfoort naar de oosterburen. Bij aankomst in Hannover verkennen we na de lunch de Egyptische collectie van Museum August Kestner. De tentoonstelling Starker Stoff für bunte Bilder: Textile Schätze aus Ägypten laat kleurrijk versierde textielfragmenten zien uit diverse eeuwen Egyptische geschiedenis, waaronder een bijzonder goed bewaard gebleven kindertuniek van meer dan 5.000 jaar oud! Hierna voert een korte treinreis ons naar Hildesheim waar we zullen overnachten in het Van der Valk hotel en waar we genieten van een gezamenlijk diner.

Zondag 23 juni
‘s Ochtends brengen we een bezoek aan 2 kerken, de Dom en St. Michaelis, beiden werelderfgoed van UNESCO. Ook kunnen we kiezen voor een Street-Art wandeling in de wijk Nordstadt waar je lopend professionele kunstwerken kunt bewonderen bestaande uit ruim 60 kleine en grote muurschilderingen. Na onze wandeling gaan we richting het Roemer- und Pelizaeus-Museum waar we worden verwelkomd door directeur dr. Lara Weiss. Na een heerlijke lunch bij Nil im Museum, neemt Lara ons mee langs de hoogtepunten van de collectie. Zo komt u oog in oog te staan met het levensgrote zitbeeld van Hemioenoe. De collectie omvat een breed scala aan objecten, waaronder beeldhouwwerken, amuletten, sieraden, gebruiksvoorwerpen en stèles. ‘s Avonds genieten we samen van een diner in een restaurant op de sfeervolle markt, in het hart van Hildesheim.

Maandag 24 juni
Op onze laatste dag wandelen we door het historische centrum van Hildesheim langs de prachtige Rosenroute. Geniet van oude vakwerkhuizen, gezellige pleinen en historische gebouwen. ‘s Middags is er vrije tijd om de stad verder te verkennen, voordat we om 15:06 terugkeren naar Nederland en om 19:24 aankomen in Amersfoort.

Verzorging
Ga onbezorgd op reis. U verblijft op basis van halfpension (logies, ontbijt en diner) in het 4-sterren Van der Valk Hotel in Hildesheim.

Inbegrepen

  • Treinreis Amersfoort – Hannover – Hildesheim – Amersfoort, op basis van 2e klas zitplaatsen*
  • Overnachtingen in bovengenoemde (of soortgelijke) hotels**
  • 2x ontbijt en 2x diner
  • Entree Museum August Kestner en Roemer- und Pelizaeus-Museum
  • Reisbegeleiding door Hermien Lohrber

* Toeslag van/naar Amsterdam: € 10, upgrade 1e klas: € 30
** Inclusief eenpersoonskamer in Hannover. Toeslag eenpersoonskamer Hildesheim: € 109

Niet inbegrepen

  • Lunch en drankjes
  • Reisverzekering en evt. annuleringsverzekering

NB Het reisprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Aanbetaling
Bij aanmelding voor de stedentrip vragen wij u om een voorschot van € 100,- via onderstaande knop te betalen. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Groepsgrootte is minimaal 10, maximaal 15 deelnemers. Uw aanmelding is pas definitief als u het voorschot heeft betaald.
Mocht de betaling via de website niet lukken, mailt u dan naar info@huisvanhorus.nl. Na uw aanmelding en ontvangst van uw voorschot, ontvangt u van ons binnen 7 dagen via e-mail een factuur. Hierin vragen wij u om het restant van de reissom binnen 7 dagen aan ons over te maken.

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 1 juni!